Meidän tarina

Meidän tarina

Ajauduin rakennusalalle vähän kuin vahingossa.  Rakensin ensimmäisen taloni vuosina 2002-2004 Nurmijärvelle. Sain siihen paljon apua ystäviltäni. Talon valmistuttua tuli minun aikani tehdä vastapalveluksia talkoissa käynneille ystävilleni. Työskentelin silloin poliisina Helsingissä. Eipä aikaakaan, kun huomasin olevani arkivapaillani nikkaroimassa yhden, jos toisen talkoissa olleen luona sitä sun tätä. Pikkuhiljaa puskaradio alkoi toimimaan ja remontoinnit lisääntyivät siinä määrin, että päätin perustaa oman rakennusalan yrityksen vuonna 2005. Pyöritin yhden miehen firmaa kolmisen vuotta. Tämän jälkeen toimin kolmantena osakkaana toisessa rakennusyrityksessä.

Rakennus Laatukoti Oy:n perustin vuonna 2008, mutta tein edelleen kahta työtä. Vuosina 2010-2011 rakensimme viiden tuttavan kesken rivitalon Nurmijärven Klaukkalaan. Viihdyimme vaimoni ja lasteni kanssa Klaukkalassa aina kesään 2020 saakka. Jälkeenpäin olen miettinyt, miten moneen asiaan ihminen pystyykin samaan aikaan. Yrityksen asioiden eteenpäin viemisessä on toki auttanut suurenmoisesti vaimoni Annele, sillä hän on hoitanut hallinnollisia töitä kanssani jo hyvän aikaa.  

Vuonna 2015 jätin päätyöni ja ryhdyin kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Paljon on vuosiin mahtunut kaikenlaista. Poliisin työstä on ollut minulle hyötyä asioiden eteenpäin viemisessä, johtamisessa ja organisoinnissa. Vaikeuksien ja haasteiden kohdalla, en helposti jää ns. ”tuleen makaamaan”, vaan kykenen nopeisiin ratkaisuihin ja hoidan asiat mielestäni loppuun saakka. 
Yrittäjän vapaus on tehdä töitä omalla aikataululla. Vuodet ovat kuitenkin osoittaneet, että töitä saa tehdä myös tämän vapauden eteen. Mitä useampi urakka on menossa, sitä enemmän hoidettavia asioita luonnollisesti on. Kokemuksen myötä olen tässäkin harjaantunut. Silti niitä monia virheitä omalla yrittäjyyden polulla on tullut tehtyä ja toivottavasti niistä on tullut myös opittua. 

Vuosien aikana olemme pystyneet luomaan toimivan verkoston ja saaneet hyviä yhteistyökumppaneita, niin tavarantoimittajista, muista urakoitsijoista ja kaikkein tärkeimmistä eli asiakkaista. Teemme tällä hetkellä pääasiassa korjausrakentamista. Välillä teemme myös uudispuolen rakennustöitä. Pääasiallisia asiakkaitamme ovat taloyhtiöt, isännöitsijän toimistot ja yksityiset asiakkaat. Yksityisasiakkaille tehtävät remontit ovat yleisimmin joko märkätilojen saneerauksia tai kokonaisia huoneistosaneerauksia avaimet käteen periaatteella. 

Tavoitteenamme on muuntautua tulevaisuudessa ekologisesti tehokkaaksi rakennusalan moniosaajaksi.

Annele ja Matti